La Campanya de Nadal 2018 recapta un total de 7.235 euros solidaris

Noticies

Per segon any consecutiu tot el comerç de Tarragona s’ha unit per a la campanya de Nadal. Enguany la campanya estava dividida en diverses activitats; al novembre es va començar fent un curs d’aparadorisme, que va comptar amb més de 60 botigues participants i en les quals aquest Nadal hem pogut veure les seves creacions, tant a Tarragona centre, com a les zones de Llevant i de Ponent.

La segona activitat, la més ben rebuda, a la qual es van adherir un total de 140 comerços, ha estat a la Decoració de Nadal, creada i dissenyada per la Fundació Estela per la Discapacitat. El total recaptat amb la decoració —4.235 euros— ha anat destinat a la Fundació Estela, que va rebre el donatiu de mans de la Consellera de Comerç, Elvira Ferrando.

El director d’àrea de negoci de CaixaBank a Tarragona ciutat, David Ciscar, i el president de l’Associació de Comerciants Via T, Salvador Minguella, han lliurat a Tarraco Salut els 3.000 euros recollits amb motiu de la Campanya Nadal Musical i la seva part solidària.  L’aportació l’ha realitzat l’Obra Social “la Caixa”.

La campanya ha consistit a destinar un percentatge de les compres realitzades amb targetes de CaixaBank en els 140 establiments de la ciutat (entre el 10 i el 22 de desembre) a un projecte solidari amb l’objectiu que el Nadal arribés també a les persones en risc d’exclusió. Comerciants i entitat financera van acordar que el beneficiari d’enguany fos Tarraco Salut.

Tarraco Salut és una entitat tarragonina sense ànim de lucre que neix el 2011 davant la posada en escena d’una problemàtica de salut pública no coberta ni assumida per part de les institucions: la presència de moltes persones soles a l’hospital.

El seu objectiu és disminuir l’angoixa dels malalts o de la gent amb problemes de salut durant el procés de malaltia, oferir-los acompanyament per combatre la soledat no desitjada mentre són a l’hospital i tenir cura de la part socioemocional (una part essencial de la salut integral de la persona) per millorar la seva qualitat de vida socioafectiva.

És un fet que factors com l’increment de l’esperança de vida, els canvis en relació als nuclis familiars, les llistes d’espera a les residències, les dificultats econòmiques, la vida laboral dels familiars, etc., fan que augmenti cada cop més el nombre de persones que pateixen aquesta soledat no desitjada; si totes aquestes problemàtiques de caràcter social ja són suficientment rellevants, és obvi que, davant d’un procés de malaltia, s’agreugen: la persona malalta perd part o la totalitat de la seva autonomia, i es troba davant d’un procés vulnerable (no tant sols físicament, sinó també anímica) on el dolor, la soledat, la tristesa i la mort són els protagonistes principals, i on l’atenció de totes aquestes parts és imprescindible per afrontar i/o superar la malaltia.

 

El director d’àrea de negoci CaixaBank a Tarragona Ciutat, David Ciscar, ha destacat que la campanya és innovadora i que té com a objectiu potenciar el comerç de proximitat i la solidaritat. El president de l’Associació de Comerciants VIA T, Salvador Minguella, per la seva banda,  ha assegurat que la campanya demostra que “tota la ciutat de Tarragona està disposada a ajudar les persones més desafavorides”.

Tot seguit s’ha fet entrega de les dues PlayStation 4 que es sortejaven en la Gimcana d’aparadors de Nadal, on s’han rebut 1.800 fulls de ruta, emplenats per nens d’entre 4 i 14 anys. Èxit rotund d’aquesta campanya que, per primer cop, s’ha ampliat a les zones de Llevant i de Ponent. L’entrega dels premis l’ha fet el President de l’Associació dels Voltants del Mercat, Josep Maria Joan.

Tot seguit, s’ha fet l’entrega de premis als 6 establiments guardonats pels seus aparadors Nadalencs. Les botigues guanyadores son: MIGUEL GIGAR-THE BARBER, D-NAS essències a l’aire, Farmàcia Garcia, Urly Flamenca, Netadent i El Racó del Pagès.

Per finalitzar l’acte s’ha fet una visita guiada per l’exposició PINTURA FLAMENCA I HOLANDESA del Museu de Ginebra que està actualment a l’espai CAIXA FORUM  i s’ha ofert un petit càtering amb música en directe a càrrec de Raül Cid Duo.

Etiquetes:

Comparteix :

Altres noticies

Més informació

Si necessiteu més informació contacteu amb nosaltres i us informarem amb molt de gust