Els comerços col·laboren amb el Voluntariat per la llengua

Noticies

La botiga i el comerç de proximitat tenen el valor afegit del tracte directe entre venedor i comprador, la interacció natural entre persones que cohesiona el teixit socioeconòmic de la ciutat.

És basant-se en aquesta idea que el programa de Voluntariat per la llengua (VxL) que despleguen tots els centres de normalització lingüística de Catalunya des de fa 15 anys, dedica una especial atenció a crear la xarxa d’establiments col·laboradors: comerços que tenen el català com a llengua habitual i que es comprometen a atendre en aquesta llengua la parelles lingüístiques que els visiten.

Les parelles lingüístiques estan formades per un «voluntari» —generalment persones catalanoparlants de Tarragona o que fa anys que hi viuen— amb un «aprenent», normalment nouvingut a la ciutat i al país que està aprenent català i el practica amb el seu voluntari, lluny de l’aula, durant una hora a la setmana.

Per a aquestes persones que aprenen català, el programa VxL els facilita conèixer i integrar-se a la seva nova ciutat. Disposar d’un llistat de comerços que col·laboren amb el nostre programa, i que promovem i difonem des de les nostres xarxes a tots els nostres alumnes i usuaris, els permet també conèixer establiments de tota mena que d’altra manera difícilment arribarien a descobrir.

En aquest punt, tothom hi surt guanyant: per als uns representa més clients potencials, per als altres, conèixer establiments que inspiren la confiança de ser socialment responsables, de donar un tracte personalitzat, també respecte a la llengua del client.

Per això, des del CNL de Tarragona encoratgem els associats a la Via T a afegir-se al nostre programa de VxL com a establiments col·laboradors. Ho podeu fer quan us visitin els seus tècnics o bé amb la informació que trobareu a la pàgina web http://ves.cat/eopG.

Centre de Normalització Lingüística de Tarragona

 

Etiquetes:

Comparteix :