Yellow App, una nova via de contacte directe amb el client

Andrés Peinado és un dels creadors de Yellow App, una aplicación de missatgeria instantània encara al sector del comerç de la qual els establiments afiliats a la Via T en podrán gaudir de forma gratuïta. Peinado ens explicarà de què es tracta, i quins avantatges ofereix el seu us en el dia a dia del nostre establiment.  Si voleu, mentre llegiu l’entrevista, podeu fer un cop d’ull al lloc web de l’aplicatiu a http://yellowapp.es/

Explica’n s què és Yellow App

Yellow App és una aplicació de missatgeria instantània, com podrien ser Whatsapp, Messenger. No obstant, aquestes aplicacions que he esmentat estan pensades per a connectar familiars, amics i coneguts. Amb Yellow App el que volem és que els nostres usuaris es posin en contacte directe amb els comerços de la ciutat i els seus clients.

Quan veieu que fa falta el contacte amb missatgeria instantània entre local i client?

Tot va començar parlant amb el comerciant. Anàvem als restaurants i preguntàvem quines eren les vies de contacte que tenien els establiments per a captar  reserves i posar-se amb contacte amb el negoci.  La resposta que obteníem era “m’ho pots dir per Facebook, o per Whatsapp. És el meu número propi, però m’ho pots dir igual”. Treballar així és incòmode i desendreçat. Va ser llavors quan vam veure que teníem una oportunitat de negoci brutal. Vam decidir fer una aplicació per a que els clients es poguessin posar en contacte amb els establiments de forma senzilla i directa.

Com funciona la app?

És molt senzill. Per part del comerç només cal que es donin d’alta a la web. La gràcia està en que el compte no està vinculat a cap número de telèfon, com si fa Whatsapp. D’aquesta manera, més d’una persona del negoci pot tenir a disposició aquesta aplicació per a parlar amb el client. Es pot instal·lar en diversos dispositius alhora.

La idea és que el contacte no recaigui només a una persona.

Exactament. I anirem una mica més enllà. Imagina que la teva empresa té un call center, i reps 100 trucades al dia. Yellow App redueix el nombre de trucades del call center, i obre un nou canal de comunicació amb clients i proveïdors, per així fidelitzar-los millor.

Abans de la Yellow App, quins problemes vau detectar en la comunicació entre client i empresa?

Ens vam adonar que en l’àmbit local, la digitalització del negoci va a dues marxes. Les grans empreses tenen més capital i poden invertir creant la seva pròpia aplicació mòbil i web corporativa. En canvi, el negoci local no pot. Yellow App agafa tots aquests petits i mitjans establiments i els engloba en una sola aplicació, amb una despesa nul·la en comparació amb les grans empreses.

Quins avantatges té l’usuari de la Yellow App?

En una única aplicació, l’usuari pot separar la missatgeria instantània personal de la que fa servir per al seu establiment o per a contactar amb establiments. Tot en una única aplicació que, a més, serveis per a col·laborar amb els negocis de la ciutat.

Actualment l’aplicació està en marxa?

A Tarragona estem duent a terme el programa pilot amb tallers de cotxes. A més, com has dit abans, tots els establiments adherits a la Via T podran gaudir de forma grauita de Yellow App Negocios.

A banda de l’aplicació gratuïta, oferiu altre servei als adherits?

Doncs sí. Paral·lel a la Yellow App, si el negoci no n’està satisfet o ho necessita, som també una assessoria local d’internet. Si els usuaris tenen dubtes, nosaltres els hi donem suport i els ajudarem a solucionar-los.

La “app” està disponible per a tots els establiments de la ciutat?

Hi estem treballant. Estem instal·lant l’aplicació a diferents establiments de Tarragona per tal que a mitjans d’agost els usuaris puguin gaudir-ne. Des d’aquí animem als establiments de la Via T que encara no s’hagin posat en contacte amb nosaltres per a veure si podem instal·lar Yellow App per a que puguin fer-ne us.

Obrir el xat
Estem connectats, necessites ajuda?
Hola, et podem ajudar?